Veiligheid

Machineveiligheid

Machineveiligheid en CE Markering

Veiligheid op het werk lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het niet altijd. Veiligheid kan voor ondernemingen behoorlijke investeringen met zich mee brengen. Investeren in veiligheid van machines en ook in veilige en gezonde omstandigheden is een lastig proces. Ondoordachte verbeteringen kunnen zelfs leiden tot verslechtering van de arbeidsomstandigheden en dat kan nooit de bedoeling zijn. Bureau Bürmann analyseert en adviseert.

Arbeidsmiddelen mogen volgens de wetgeving geen gevaar opleveren voor de medewerkers. Machinebouwers moeten er voor zorgen dat de machine of installatie veilig ontworpen is en veilig blijft in alle fases van het bestaan van de machine. De werkgever die het apparaat ter beschikking stelt aan de medewerkers heeft ook specifieke verplichtingen. De werkgever moet er voor zorgen dat het arbeidsmiddel in goede staat blijft functioneren. Hoe staat het met de machineveiligheid in het bedrijf? Kunnen mensen veilig werken met machines? Hoe veilig zijn de machines waarmee de werknemers van het bedrijf werken precies? Voldoen ze aan de machinerichtlijn en Warenwetbesluit Machines? Zijn ze voorzien van een CE-markering? Is er vaak genoeg goed onderhoud zodat de machine veiligheid ook op lange termijn gegarandeerd wordt? Bureau Bürmann heeft hiervoor een machineveiligheid checklistontwikkeld.

Veiligheid

Home

Veiligheid

Kwaliteit

Gezondheid

Bureau Bürmann

Contact

Bureau Bürmann heeft grote expertise opgebouwd met projecten op het gebied van CE Markering. Zowel het begeleiden van de opdrachtgever als het begeleiden van de uitvoerend machinebouwers. CE opdrachten worden uitgevoerd in combinatie met EH techniek uit Almere onder de naam CEtechniek.nl.

 

Neem contact op

Meer veiligheid op de werkvloer?

Bureau Bürmann beschikt over jarenlange ervaring om de veiligheid op de werkvloer te beoordelen en biedt concrete aanwijzingen voor verbeteringen.

Tel. 06 - 20 399 018 | Email: gertjan@bureauburmann.nl

Bureau Bürmann | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring