Verzuim

Verzuimprotocol en verzuimbeleid

Verzuim is het meest vervelend voor de zieke werknemers zelf, maar raakt ook de organisatie. Het kost altijd geld. Soms is er een medische oorzaak, maar vaak ook heeft het verzuim te maken met psychosomatische klachten. Juist in die categorie kan Bureau Bürmann met coaching assisteren. Circa 75 % van het ziekteverzuim heeft geen medische oorzaak.

Verzuim betekent dat de werknemer niet op zijn werkplek verschijnt omdat hij of zij zich ziek gemeld heeft. Het kan daarbij gaan om een echte griep natuurlijk, die gewoon uitgeziekt moet worden. Vaak is er ook meer aan de hand. En dan is het goed om in het bedrijf vast te stellen en te communiceren hoe het bedrijf met verzuim omgaat. Dat kan vast worden gelegd in een protocol. Wanneer moet je je als werknemer melden en bij wie? Wie neemt contact op om te checken hoe het gaat? Veel bedrijven doen bewust aan verzuimmanagement. Hoe eerder actie wordt ondernomen om de medewerkers weer aan het werk te krijgen hoe beter het is.

Gezondheid

Home

Veiligheid

Kwaliteit

Gezondheid

Bureau Bürmann

Contact

Verzuim door psychosomatische klachten

Iedere werknemer is ook gewoon een mens met zijn eigen privéleven en daarin kan nog wel eens wat gebeuren. Privéproblemen worden meegenomen naar het werk of andersom. Niet zelden hebben werknemers met klachten remmende overtuigingen die het functioneren in een team bemoeilijken en hen letterlijk ziek maken. Met PMA coaching kan Bureau Bürmann die remmende overtuigingen om helpen zetten in positieve gedachten en persoonlijke groei.

 

Neem contact op

Weten over hoe u verzuim terugdringt?

Investeringen in het verminderen van verzuim verdienen zich, tot ieders tevredenheid, snel terug. Bureau Bürmann helpt u graag gericht verder.

Tel. 06 - 20 399 018 | Email: gertjan@bureauburmann.nl

Bureau Bürmann | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring